Logo detorenbommelerwaard.nl


Een foto van Fanfare Juliana uit het archief.
Een foto van Fanfare Juliana uit het archief.

Fanfare Juliana bedankt donateurs

  Verenigingen

ROSSUM - Jaarlijks verzorgen Fanfare Juliana en Oranjevereniging Rossum diverse activiteiten voor hun Donateurs en dorpsbewoners in Rossum en Hurwenen. In nauwe samenwerking willen beide verenigingen hun Donateurs "speciaal" bedanken voor hun jaarlijkse Donateur bijdrage wat bijdraagt aan het bestaansrecht van beide verenigingen.

Hiervoor wodt in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei in Dorpshuis De Parel een fototentoonstelling gehouden. Uit het tienduizenden grote fotoarchief van Hennie van Gameren, inclusief een prachtige foto-erfenis uit het archief van de helaas overleden Broer Cretier, is een selectie gemaakt van ruim duizend foto's. Dit met schitterende beelden uit het verleden- en heden van Rossum en omgeving. Naast deze foto's worden continue vier oude films gedraaid waarin nog nooit vertoonde beelden zitten. Naast Donateurs zijn uiteraard ook overige belangstellenden van harte welkom. De tentoonstelling is op zateradg van 12.00 tot 21.00 uur geopend en op zondag 10.00 tot 18.00 uur.

De Oranjevereniging houdt op zaterdag een fotofietstocht door de omgeving van Rossum en Hurwenen, waar foto's uit de tentoonstelling een belangrijke rol in zullen spelen. Inschrijven voor deze fietstocht kan vanaf 13.30 uur in Dorpshuis De Parel en de prijsuitreiking zal rond 17.30 uur zijn.

Het Donateurs concert van de fanfare is op zondag 21 mei om 11.00 uur. Het is dit jaar grotendeels samengesteld uit arrangementen die aan Fanfare Juliana geschonken zijn door diverse inwoners uit Rossum en Hurwenen, evenals "Foto van Vroeger" en het mooie "Rossumse" arrangement van "Het Dorp" gezongen door Martin Schaaij.

Reageer als eerste
Meer berichten