Logo detorenbommelerwaard.nl


KWF is op zoek naar vrijwilligers in Maasdriel.
KWF is op zoek naar vrijwilligers in Maasdriel.

Zorgen om KWF- afdeling in Maasdriel

  Verenigingen

MAASDRIEL − De vrijwilligersafdeling van KWF in Maasdriel staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.
Alleen al in Maasdriel krijgen elk jaar 125 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Maasdriel al jarenlang de collecteweek. In de eerste volle week van september komen er zo'n 75 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal 8.300 euro opgehaald, maar dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten als bestuurslid en willen helpen met de organisatie.

Maasdriel in actie voor KWF

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Dave Snellen, relatiemanager bij KWF, vertelt: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Maasdriel. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente." Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25 procent gestegen naar 62 procent.

Help mee

Als jij je als vrijwilliger wil inzetten voor de KWF-afdeling Maasdriel, krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Dave Snellen, via telefoon: 06-31631504 of e-mail: dsnellen@kwf.nl.

www.kwf.nl

Reageer als eerste
Meer berichten